Posredovanje nepremičnin

Strokovno in varno vodenje prodaje ali nakupa nepremičnine.

Oglaševanje nepremičnin

Učinkovito oglaševanje nepremičnine v različnih medijih.

Zemljiška knjiga

Sestava pogodb in vpisov v zemljiško knjigo.

Finančno in davčno svetovanje

Finančno in davčno svetovanje pri prodaji ali nakupu nepremičnine.

Najem in oddaja nepremičnin

Urejanje najemnih razmerij, sestava najemnih pogodb.

Cenitve nepremičnin

Cenitve tržne vrednosti nepremičnin, sodne cenitve.

Ne spreglejte

Prodaja nepremičnine - Kako prodati stanovanje, hišo

06.12.2014 Prodajalci nepremičnin si belijo glavo, kako v teh časih sploh prodati hišo, stanovanje, parcelo. Kupci so namreč bolj previdni in raje varčujejo kot zapravljajo.

1. pravilo: Kupcu dajte občutek, da je v vašem stanovanju, hiši lepo živeti
Če kupec v vaši hiši vidi prijeten dom, je hiša že na pol prodana. Niso važne življenske zgodbe prodajalca, ampak slike bodočega življenja kupca v novem domu. Za uspešno prodajo nepremičnine mora v naku prepričati kupca.

2. pravilo: Ko je kupec v hiši, imate samo eno priložnost, da ga prepričate
Čas je, da se stanovanje pospravi in uredite. Mogoče je potrebno pleskanje, izvedba manjših popravil, ureditev vrta in podobno. Urejena nepremičnina se hitreje in dražje proda. Postavite se v vlogo kupca, ki poleg racionalnega pristopa posluša tudi svoja čustva. Odlična fotografija in opis lahko v oglasu izpostavi prednosti nepremičnine.

3. pravilo: Kupec ne bo kupil nepremičnine, v kateri se ne počuti varne
Občutek varnosti zagotavlja pregledna prodaja, jasen pregled pravnega in dejanskega stanja.  Zatiskanje oči ali prelaganje reševanja sporne dokumentacije ne pomaga, saj kupec nepremičnino kupi le, če je le ta lastniško nesporna. Nepremičninski posrednik z objektivnim pogledom na nepremičnino, lahko svetuje prodajlcu pri odpravi morebitnih težav.

4. pravilo: Kupci ne gledajo precenjenih nepremičnin
Cena naj bo postavljena realno! Pregled lokalnega trga nepremičnin, analiza oglasov in realiziranih cen. Nepremičninski posrednik mora prodajalcu argumentirati svojo oceno tržne vrednosti.  Vztrajanje na previsoki ceni običajno pomeni v nadaljevanju slabšo prodajo. Oglaševana cena naj ne bila višja  več  kot 10%  od realne tržne vrednosti. Ne mislite, da ima tujec več denarja in bo zato plačal višjo ceno.

5. pravilo: Kupci pregledajo celoten trg nepremičnin in iščejo pravo nepremičnino
Časi, ko je bilo dovolj zgolj  oglaševanje, so davno minili. Prva želja potencialnega kupca je, da mu nepremičninski posrednik najde primerno nepremičnino. Nepremičninski posrednik mora obvladati prodajni razgovor in znati razbrati lastnosti nepremičnine, ki so za določenega kupca ključne.

V nepremičninski družbi Bidom d.o.o. se trudimo , da bi za stranke, ki nam zaupajo svoje želje, našli ustrezno nepremičnino. Pokličit nas na 041 286 883 ali nam pošljite informacije o vaši nepremičnini na: info@bidom.si