Posredovanje nepremičnin

Strokovno in varno vodenje prodaje ali nakupa nepremičnine.

Oglaševanje nepremičnin

Učinkovito oglaševanje nepremičnine v različnih medijih.

Zemljiška knjiga

Sestava pogodb in vpisov v zemljiško knjigo.

Finančno in davčno svetovanje

Finančno in davčno svetovanje pri prodaji ali nakupu nepremičnine.

Najem in oddaja nepremičnin

Urejanje najemnih razmerij, sestava najemnih pogodb.

Cenitve nepremičnin

Cenitve tržne vrednosti nepremičnin, sodne cenitve.

Ne spreglejte

Nepremičnine, oglaševane cene in pogodbene, tržne cene

02.03.2015 Razkorak med oglaševanimi cenami in prodajnimi cenami nepremičnin je odraz želje prodajalcev in pogajalske sposobnosti kupcev. Hitre spremembe povprečnih cen na trgu, kot posledica gospodarske krize, so otežile ocenjevanje vrednosti nepremičnin.

Zavedanje posledic gospodarske krize in s tem zmanjšanja kupne moči poteka počasi. Vrednosti nepremičnin v registru nepremičnin pri geodetski upravi (Gurs) se počasi prilagaja razmeram na trgu. Od leta 2008 se je razkorak med oglaševanimi cenami in dejanskimi prodajnimi cenami povečal. Če so bile povprečne oglaševane cene 5 - 10% višje od realiziranih cen v prodajnih pogodbah.

Prijavite se na naše e-novice in si zagotovite nabolj sveže nepremičninske novice in ponudbe.

Država je vzpostavila javno evidenco o pravnih poslih z nepremičninami v Sloveniji. Podatki iz prodajnih, najmnih pogodb o lokaciji, vrsti nepremičnine, velikosti, strosti... in o pogodbeni ceni prodane nepremičnine so pomemben vir informacij za kupce in prodajalce nepremičnin. Kupci nepremičnin bodo lahko sam preverjali, kolikšne so bile cene kvadratnega metra stanovanja v nekem kraju. Tako bodo veliko manj odvisni od informacij, ki jih dobi iz oglasov, medijev, nepremičninskih posrednikov.. V oglasih na nepremičninskih portalih in spletnih straneh so razvidne oglaševane cene nepremičnin. V evidenci so zbrani podatki o preteklih prodajah in dejansko doseženih cenah. Podatke Geodetski upravi RS zagotavljajo davčna uprava, notarji in nepremičninske družbe.

Prodajalci običajno nastavijo cene glede na podobne nepremičnine, ki se oglašujejo. Oglaševane cene so precej višje od dejanskih prodajnih cen in lahko vodijo v napačno oceno vrednosti nepremičnine in dolgotrajno prodajo nepremičnin. Geodetska uprava počasi prilagaja cene vrednotenja nepremičnin in veliko lastnikov se opira na previsoke ocene Geodetske uprave.Kupci so se vedno pred nakupom nepremičnine skušali prepričati, da nakupa ne bodo preplačali. Ker običajno plačajo nakup nepremičnine z kreditom, cenilec banke zavrne cenovne anomalije.

Namen evidence je centralno vodenje javne evidence nepremičnin, ki bo zagotovilo temelj za dolgoročno sistematično spremljanje gibanja cen nepremičnin, enakopravno obveščenost kupcev in prodajalcev o dogajanju na trgu nepremičnin.

Nepremičninski posrednik vam na podlagi pregleda preteklih prodaj oceni trenutno tržno vrednost vaše nepremičnine in vam svetuje primerno oglaševano ceno. Na tak način se nepremičnine proda v normalnem časovnem obdobju po tržni ceni!

Za pregled vaše nepremičninev Ljubljani ali okolici pred prodajo nas pokličite na 041 286 883 ali nam pišite na info@bidom.si.